Домаћа кућа која сама себе исплати за 20 година

Активна кућа Интегра може се подићи на скоро сваком мjесту за само двије седмице.

Замислите кућу будућности која је потпуно у складу с природом и која сама себе исплати за мање од 20 година! Међутим, то није толико далеко од реалности јер су такву кућу осмислиле наше архитекте из Новог Модела који се са овом иновацијом такмиче на конкурсу Генератор.

Идеја је произашла из жеље да се људима помогне да се што прије опораве од посљедица поплава у Србији 2014. године, тако што ће добити квалитетну, еколошки одговорну кућу највишег стандарда становања која је потпуно функционална и у условима уништене инфраструктуре.

Одговор је стигао у виду активне куће Интегра која је заправо монтажна стамбена јединица направљена тако да буде енергетски ефикасна, одржива и од природних материјала с уграђеним технологијама за контролу квалитета унутрашњег животног простора.

Оно што чини ову кућу другачијом јесте да може бити постављена на скоро сваком мјесту за само двије седмице. Интегра је јефтино рјешење, приступачно свима. Због своје енергетске ефикасности и активних извора енергије, има минималне трошкове одржавања па кроз вријеме сама себе исплаћује.

Мањи рачуни за енергенте

Интеграцијом постојећих био-климатских технологија у стамбени простор, Интегра омогућава становање на енергетски ефикасан начин што би значајно смањило мјесечне издатке на енергенте, а тиме би се обезбједила и боља економска ситуација за њене кориснике.

Правила би се искључиво од природних материјала чиме се тржишту нуди ниско-угљенично (low-carbon) рјешења, које тежи да оспособи појединце, породице и заједнице да активно учествују у процесу адаптација на климатске промјене живећи у складу са природним окружењем, са одрживом емисијом компоненти базираних на угљенику.

Решење и за природне катастрофе

Активна монтажна кућа Интегра може се користити за становање у субурбаним-руралним предјелима, као удобна викендица, али може и послужити и за савладавање посљедица природних промјена и катастрофа јер је одмах усељива и економски приступачна.

 

извор:gradnja.rs