Бањалука: У току обнова фасада на стамбеним зградама

У току је санација фасаде на стамбеним зградама у насељу Центар 1 у Бањалуци. Ријеч је о објектима у улицама Војводе Радомира Путника број 1 и Алеји Светог Саве бр. 4, 8 и 12.

Радови се изводе у оквиру пројекта обнове фасада на подручју града. Укупно ће четири стамбене зграде бити обновљене током ове године у намјери да се, заједничким улагањем града и станара, уљепша изглед града и постигне већи степен енергетске ефикасности.

Осим објеката у Радомира Путника и Алеји Светог Саве, преостало је да се уради фасада на згради у Улици Бана др Тодора Лазаревића 3, 5 и 7, за шта је покренут поступак јавне набавке за избор извођача радова, док су недавно радови окончани на објекту у Росуљама, тачније у Улици Краља Петра II Карађорђевића.

Како су потврдили у надлежном Одјељењу за комуналне послове, радове у Војводе Радомира Путника изводи предузеће „Новоградња“, а њихова вриједност је 49.568 КМ. Према уговору, Град, од укупне суме, сноси трошак од 29.740 КМ, а станари 19.827 КМ.

Исто предузеће изводи радове и на санацији фасаде у Алеји Светог Саве, чија је укупна вриједност 54.535 КМ. Половину од овог износа обезбиједио је Град.

Све четири стамбене зграде заједница етажних власника изабране су за санацију крајем прошле године путем јавног позива. Укупно за пројекат, који подразумијева не само уређење вањског изгледа зграда него и побољшање топлотне изолације објеката – Град ће издвојити око 170.000 КМ, а заједнице етажних власника око 100.000 КМ.

 

(banjaluka.net)