Ротирајући кампер опремљен вјетротурбином која може произвести 500 вати чисте енергије

На сајму Düsseldorfu (Düsseldorf Caravan Salon), кампер је привукао посебну пажњу: опремљен високотехнолошким уређајима и механизмима, „sCarabane“ има могућност да троструку површину и функционише независно од мреже сакупљањем енергије сунца и вјетра. Уз све то, кампер чак и ротира за 360 степени, након кретања сунца.

Оно што изгледа као редовна приколица од 7,8 метара на путу, камп се трансформише у приватни стан од око 40 квадратних метара помоћу двоструког механизма.

Једна страна кампера отвара велику терасу, а две спаваће собе су додане у централни дневни боравак с друге стране.

 

 

 

 

 

Главна спаваћа површина је 7.5 квадратних метара, а 5.5 квадрата је одвојено за мању собу у којој постоје два кревета. Опремљена кухиња простире се на терасу док се трпезарија може претворити у додатни простор за спавање. Потребно је само једну особу и 30 минута да се „sCarabane“ поново спакује и спреми за путовање.

 

 

Осим импресивног система који претвара простор кампера, „sCarabane“ може се похвалити технологијама које подржавају његов еколошки карактер. Ово је на првом месту масивни ротирајући електрични систем који ротира караван како би оптимизовао излагање сунцу.

 

 

 

На крову постоји велико закривљено огледало које прати сунце и ротира камеру 360 степени дуж кружне стазе на којој се налази. Сакупљена енергија се загријава водом која се даље користи за туширање и снабдјевање славина, машина за прање веша и машина за прање посуђа.

 

 

 

Поред соларне енергије, „sCarabane“ производи струју од ветра. Камппер је опремљен вјетротурбином која може произвести 500 вати чисте енергије. Када се не користи, турбина се вуче у кров.

Кампер такође користи све предности природног свјетла и топлине сунца. На задњем крају кампера може се подесити куполасти прозор са рефлектујућим штитом. Слично томе, велики прозори у облику цвијећа на плафонима спаваћих соба могу се ручно подешавати да би пропустили жељену количину свјетлости.

 

 

Кроз напредни систем за надгледање могуће је управљати различитим уређајима који су интегрирани у кампер. Све ово је омогућено једноставним додиром приказа кухињског уређаја.

 

 

 

 

Током протекле четири године, компанија „Fillon Technologies “ ради на развоју концепта кампера, а „Green Cat Technologies“ компаније је даље развијен.

 

 

Намјера компаније је да овај амбициозни пројекат прелази у фазу производње, али и да примјењује технологије које су интегрисане у „sCarabane“ и друге производе.

извор:kucastil.rs