Најава – Обиљежавање Међународног дана енергетске ефикасности

Међународни дан енергетске ефикасности, 5. март, биће обиљежен низом активности у оквиру Пројекта енергетске ефикасности.

У петак, 3. марта, од 11:00 часова на бањалучком Тргу Крајине биће постављен промотивни инфо пулт на којем ће се заинтересовани грађани моћи информисати о актуелном пројекту и енергетској ефикасности уопште.

У оквиру Међународног дана енергетске ефикасности биће организована и донација штедних лед сијалица основној школи „Борислав Станковић“ у Бањалуци.

Пројектом Енергетске ефикасности предвиђена је обнова више од 30 јавних зграда – школа и болница у Републици Српкој. Један од њих је и објекат бањалучке Поликлинике, а помоћница директора, др Невена Тодоровић, говориће данас на Алтернативној телевизији у емисји „5 до 7“, о томе шта је до сада уређено на овом објекту и колико су промијењени услови рада у боравка у њиховим просторијама.

Један од објеката на којем су радови у оквиру пројекта при крају је и Гимназија „Филип Вишњић“ у Бијељини, а директор, господин Драго Ђурић, говориће о радовима који су реализовани на овом објекту 3. марта у периоду од 8:00 часова, у емисији Дизалица на Нес радију.

Међународни дан енергетске ефикасности обиљежава се сваке године 5. марта, од 1998. године, када је у Аустрији одржан први састанак свјетских експерата који су разговарали о енергетској кризи и њеним могућим рјешењима.

www.energetskaefikasnost.org