Други међународни сајам о енергетској ефикасности БиХ 4. и 5. новембра у Сарајеву

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске учествује на другом међународном Сајму и конференцији о обновљивим изворима енергије и енергетској ефикасности у Босни и Херцеговини, „RENEXPO“ БиХ, који ће бити одржан 4. и 5. новембра у хотелу „Hollywood“ у Сарајеву.

Сајам промовише напредак БиХ у области енергетске ефикасности. Циљ сајма је да се представе достигнућа у области енергетске ефикасности по питању законске регулативе и осталих активности које су спроведене у БиХ у протеклих пет година. Другог дана сајма биће организоване отворене дискусије о улогама инжињера и архитекти на тржишту енергетске ефикасноти, као и о пословним приликама у области енергетске ефикасноти и могућностима едукације стручњака.

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију представиће се на заједничком штанду са њемачком невладином организацијом за техничку помоћ и сарадњу на подручју Босне и Херцеговине, ГИЗ.

Поред овог Министарства, на сајму ће учествовати и федерално Министарство за просторно планирање, Министарство енергије и индустрије у Федерацији БиХ, Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске, као и представници општина Бихаћ, Бијељина, Лакташи, Ливно, Приједор, Травник, Зеница и Зворник, те компаније из приватног сектора.

Организатор догађаја је компанија РЕЕЦО д.о.о. из Србије. Сајам ће за посјетиоце бити отворен од 8 до 17 часова.

 

(Izvor: www.energetskaefikasnost.org)